16/1/10

Això és el que volem ser (El Centre d'Acollida de Visitants per Sarrià)

El Consell Comarcal va aprovar per pràctica unanimitat, la ubicació del Centre d'Acollida de Visitants comarcal a Sarrià de Ter. Un espai que s’havia previst en altres municipis i que al qual ara n’hi optaven uns altres. La proposta de Sarrià ha estat, finalment, l'escollida. La situació, accessibilitat, visibilitat i estat actual de l'edifici han jugat a favor de Sarrià en un projecte molt important pel sector turístic i l'economia local i comarcal.

Aquesta és una gran notícia. No només pel fet en sí: rebre un equipament supralocal, sinó pel que suposarà de canvi de model per al municipi. Moltes vegades havíem vist, amb una certa enveja, que altres municipis aconseguien ser els escollits per inversions d’aquest tipus, mentre que nosaltres ho veiem a distància. Amb aquest projecte, conjuntament amb el Campus de la Salut, les coses canvien. Allò important comença a passar a Sarrià. Allò que ens semblava que no tindríem mai, ara forma part de la nostra vida futura. Fins ara hem estat centre (per ubicació geogràfica) ara serem centrals.

El Centre d’Acollida és un equipament de referència comarcal que no només ens permetrà donar contingut i acabar un edifici que, fins ara, no tenia finançament adequat. En aquest sentit cal tenir en compte que la inversió del Consell conjuntament amb el Fons FEDER serà de 900.000 euros. Una xifra molt important per Sarrià en un període dur econòmicament parlant. I a més, val la pena remarcar que el funcionament va a càrrec del Consell, de manera que no suposa una nova despesa per als sarrianencs.

Es tracta, doncs, d'una injecció directa de diners que suposarà també una ajuda fonamental per a l'economia local. Es calcula que aquest espai pot atreure uns 30.000 visitants anuals, amb tot el que això comporta d'activitat i sinèrgies positives amb l'entorn més immediat. I per descomptat serà un element més de potenciació del sector comercial i dels serveis al nostre municipi.Alhora cal tenir en compte que en l'acord amb el Consell es preveu també un espai destacable per a destinar a la difusió del patrimoni cultural, artístic i històric de Sarrià. Així, doncs, un doble objectiu acomplert: projecció externa i divulgació interna.

Està clar que aquesta infraestructura conjuntament amb el campus de Ciències de la Salut són elements que contribueixen a millorar també, la imatge de Sarrià i a definir l'Av. de França com un veritable eix de serveis, cultural i comercial del poble i de tota l'àrea urbana. L'aposta de l'ajuntament, en aquest sentit és clara: transformar la imatge de Sarrià, posar-lo al mapa i enfortir-ne l'estructura econòmica.Per altra banda, cal dir que l'any vinent en aquest mateix edifici s'acabarà la Biblioteca municipal i el 2012, l'Auditori. Així doncs, en un període de dos anys tindrem -els sarrianencs- tres equipaments de primer ordre i no un projecte inacabat que s'eternitza.

Per l'alcalde de Sarrià aquesta està essent la legislatura en que el poble busca les oportunitats i les aprofita. Sarrià de Ter, després d'anys de patir infraestructures que aixafen el territori, ara comencem a rebre equipaments molt positius. Això és el que som, això es el que volem ser.