7/9/09

L'ajuntament renovat.
Hem renovat l’Ajuntament. La part més visible és la que es veu des del Carrer Major. És a dir, la façana. Una part, la més emblemàtica que ja és prou important. Però darrera del que es veu hi ha moltes petites feines per millorar aquesta casa. I n’hi hauran més. Perquè encara no hem acabat. Avui ja estem millorant tota la part posterior de l’edifici i quan el trasllat de la biblioteca ho permeti, transformarem tot l’espai de baix. Per tant, no només és una qüestió cosmètica sinó que serà, una petita revolució, d’aquest espai ciutadà.

De fet, ja fa gairebé dos anys que vam iniciar aquesta transformació amb la nova seu de la Policia Municipal. Una nova eina més adequada, més moderna i sobretot més accessible a tots els veïns i veïns. Aquesta és precisament la filosofia que ens mou en la reforma de l’ajuntament. No és un caprici. No és una qüestió estètica. Volem fer un ajuntament més proper, més eficaç i més obert.

Hem inaugurat una cosa ben tangible però a la que hi volem donar una dimensió simbòlica molt important. No en va, la casualitat ha volgut que aquestes obres coincidissin gairebé amb un fet especial per als sarrianencs: els 25 anys de recuperació de la nostra independència.

I precisament aquest edifici és el símbol més clar i contundent de la nostra autonomia local. De la nostra voluntat de ser sarrianencs. Per tant jo diria que cuidar, mimar, atendre aquestes parets és també seguir la línia marcada i homenatjar a tots els homes i dones que, moment o altre, han treballat des d’aquest espai cap enfora, per la millora de les condicions de vida dels seus conciutadans. Des que el 1937 l’arquitecte Emili Blanch va projectar-lo fins avui.

Atendre aquestes parets és renovar el compromís amb la política municipal. I m’agradaria emfatitzar molt aquest aspecte, precisament ara que els reptes són extremadament importants. Gestionar la política local mai ha estat senzill. Però, avui, la situació no és la més còmode pels gestors municipals. Per això us asseguro que la il·lusió, la responsabilitat i el treball estan a l’alçada.