9/11/09

La biblioteca municipial.


Les obres de la Biblioteca Municipal van a bon ritme. Van avançant segons el calendari previst amb l’hortizó del 2010 per enllestir el projecte i perquè pugui ser ja operativa. Encara falta, és clar, però va ben encaminada.

Durant els darrers mesos hem resolt les qüestions que restaven pendents: superfície i finançament. Per un costat vam tancar la discussió amb l’empresa constructora de la urbanització pel que fa a la grandària que havia de tenir l’equipament públic. Finalment, disposem de 2.228 m2. 20 metres més dels que s’havien previst en el conveni que existia des del 2004. Hi hem guanyat una mica. En total, en aquest tot aquest espai no només hi haurà la Biblioteca, amb més de 800 metres quadrats sinó que també s’hi inclourà més endavant, l’Auditori i la Sala Polivalent, en un complex cultural molt potent.

Pel que fa a la qüestió dels diners. Cal dir que aquí també vam aconseguir una petita victòria, ja que hem rebut, per part de la mateixa constructora 70.000 euros. Evidentment, aquests diners ens ajuden a finançar part del projecte. Ara a més, s’ha confirmat el que ja vaig avançar en un passat ple: una important aportació de la Diputació de Girona. Enguany són 135.572 euros. Als quals caldrà sumar una aportació idèntica el proper any. És a dir, en total uns 271.000 euros que ens permetran acabar aquest gran equipament.

Anem treballant en el continent, però també en el contingut. Ja n’anirem parlant més endavant. De moment, només podem avançar que estem buscant el suport (més enllà del nostre terme municipal) per fer front a les despeses de gestió d’aquesta infraestructura. De la mateixa manera que seguim caminant per aconseguir que la nostra Biblioteca, l’Emília Xargay, sigui també un referent metropolità. Ja n’hem començat a parlar amb els municipis de l’entorn i anem en molt bona línia.

En definitiva, la biblioteca, va agafant forma. Ja no estem davant el full en blanc sinó que se’n van escrivint les millors pàgines. Les anirem llegint.