9/11/09

Ratafia: altra vegada.

La meva no ha estat pas res de l’altre món, enguany. Va ser millor la de l’any passat. Vet aquí, el secret de la ratafia que, no saps com, a vegades surt pitjor i a vegades millor. Com a l’Assumpció Grimal que aquest any ha guanyat el 28è concurs de la Ratafia de Sta. Coloma de Farners. Tret de l’any 2007, han estat ja uns quants amb el primer premi. És un orgull veure com gairebé cada any una sarrianenca o un sarrianenc s’enduen algun dels premis de Santa Coloma de Farners. Però en realitat tan se val perquè encara que a Sarrià mai haguéssim tingut cap victòria en el concurs, nosaltres ja hi hauríem guanyat.

Perquè com diem sempre, l’important es que cada vegada siguem més els que (re)trobem aquesta tradició. Que, de nou o de sempre, ens la fem nostra. Que en parlem, que en gaudim, que en fem cultura. I en fem. Perquè la gastronomia és també cultura. La que ens lliga directament amb el paisatge (que diria en Pla) i que a nosaltres ens transporta riera d’en Xuncla amunt.

Sempre és de justícia admetre la feina ben feta. Per això cal reconèixer el primer premi de l’Assumpció. Enhorabona! A la guanyadora però també a totes les Dones Més que Mai. Per haver fet la millor ratafia i sobretot per haver fet el millor per la ratafia.