10/5/08

Acte del 25è aniversari de la nostra (recuperada) independència.







Era una obligació institucional. Però també moral. Celebrar el 25è aniversari de la recuperació de la nostra independència era imprescindible. Teníem molt clar que hi ha coses que cal recordar i celebrar. Teníem molt clar que calia un homenatge institucional a tots els homes i dones que no només van treballar aferrissadament per defensar i aconseguir la nostra autonomia local, sinó que han destinat bona part del seu temps i les seves energies en millorar les condicions de vida del nostre poble. Dels sarrianencs i sarrianenques.

De fet, recordar l’annexió a Girona i la posterior independència, són un pretext per recordar el nostre passat més recent i fer balanç del que ha suposat per nosaltres aquest darrer quart de segle. I de l’anàlisi, n’ha de sortir per força una lectura positiva. Hem passat dels primers anys d’ajuntaments democràtics en que es van assentar les bases de la vida municipal. Tal i com insistien els protagonistes de la nostra “particular transició política” Quim Rodríguez, Josep Cros o Guillem Ramos, els anys que van des del 76 fins al 1983 van ser els anys en que es van posar els fonaments de les obres, serveis i equipaments que hem anat aconseguint posteriorment.

En tots aquests anys hem aconseguit canviar radicalment la nostra imatge, la nostra realitat, el nostre destí. Una transformació que no té comparació en el nostre entorn. I que es va començar a gestar en els anys “gironins” a través de la força, la voluntat i les ganes de progressar del Consell Municipal i de les entitats, associacions i veïns que es van arremangar per dotar a Sarrià de Ter dels serveis que li calien. Serveis del s.XX.

Ara, a nosaltres ens pertoca aconseguir gaudir dels serveis del s. XXI. I en aquest sentit, crec fermament que els serveis del futur seran metropolitans o no seran. Estic convençut que si aquests darrers vint-i-cinc anys han estat, per Sarrià, els de la consolidació municipal, els propers seran els de la construcció metropolitana. Ens hem de convertir en la veritable nuvia de Girona, que deia l’alcalde Ribot.

Sigui com sigui estic molt satisfet, pel fet de ser alcalde, d’haver pogut participar d’aquest homenatge a als homes i les dones que han fet de Sarrià de Ter el que és avui. La Sole Muñoz, en Josep Cros, en Guillem Ramos, en Martí Ballada, en Just Casero, en Quim Rodriguez, en Jordi Cañigueral, en Josep Turbau i en Nico Pichardo han tingut el seu merscut reconeixement. Per molts anys! i Visca Sarrià de Ter!