6/2/09

Les obres del TAV van avançant




Les obres del TAV van avançant. I mai tant ben dit. Igualment que si fos un cuc, les màquines van menjant terreny en direcció Girona. El túnel de Sarrià ha d’empalmar amb el de la ciutat a l’alçada de Taialà. Més de tres quilòmetres de galeria subterrània que, per bé que no deixen de trinxar-nos el territori, minoren l’impacte d’aquesta infraestructura. Tornant a les obres: fa setmanes que s’han iniciat les voladures en el terreny de les obres. Concretament, des del 22 de desembre (i gairebé cada setmana) s’han anat fent les barrinades. Ja en el seu moment, a part del control tècnic i de seguretat pertinent vam acordar amb ADIF la instal·lació de sismògrafs (aparell que marca el moviment del terreny) i l’anàlisi de les cases més properes a les obres.

Pel que fa al darrer compromís, evidentment, es van fer les comprovacions (idèntiques a les que es fan a Girona) prèviament a l’inici de les voladures, precisament per veure quin és l’estat actual i poder fer el seguiment dels problemes arquitectònics que poguessin sorgir. L’informe tècnic, servirà per fer un control exhaustiu.

L’altre acord, el del sismògraf, també es va complint. A cada explosió hi ha hagut l’aparell que ha controlat les vibracions del terra i el soroll generat. S’ha instal·lat normalment a La Rasa, a l’alçada de Can Gelada, el sector més proper a les explosions actuals. Personalment he estat present a gairebé totes les detonacions. No s’ha detectat cap dada que fugi de les normals. No hi ha motiu de preocupació perquè les vibracions i els sorolls són perfectament assumibles. Vols dir això que no es noten les voladures? No, està clar que si que es noten. Hi ha veïns que les han percebut més que d’altres, depèn de molts factors. En qualsevol cas, la setmana passada, el sismògraf es va instal·lar a la Plaça Vil·la Romana. Precisament per veure com afectava al Pla de l’Horta. Ho anirem fent als diferents barris. A tots, puntualment. En funció de com vagin avançant les obres i en el lloc que es trobin en cada cas. De moment, també, anem avisant puntualment de totes les voladures. No hi podem fer amb massa antel·lació perquè a l’ajuntament (i per raons de seguretat) se’ns notifica el dia abans.

Les obres del TAV van avançant. Amb les molèsties i precaucions evidents d’un projecte d’aquesta envergadura. Ara bé, destinem tots els nostres recursos i esforços a reduir el màxim possible les repercussions. Tanmateix, animo a tots els veïns a adreçar-se a l’ajuntament si tenen algun dubte, alguna demanda o queixa. Les obres sempre són molestes hem de procurar que ho siguin el menys possible.